Annelien Grosjean

Fontys Hogeschool voor de Kunsten

Mijn naam is Annelien en ik ben één van de coaches voor Dansthuis.nl. Ik doe mee aan dit project omdat ik graag als choreograaf aan de slag ga met groepen. Ik vind het zo’n mooi concept hoe je uit niets plots iets maakt. En vind het heel mooi om dat met andere mensen te kunnen delen. Om een groep dansers, of gewoon mensen (want dansers zijn ook maar gewoon mensen), in hun kracht te zetten en het beste uit elke deelnemer te halen.

Daarnaast vind ik het heel interessant om met families te werken. Ik denk dat binnen de choreografieën die ik tot nu toe heb gemaakt het vraagstuk speelde: ‘Wat is familie’. Wat is familie binnen jezelf, buiten jezelf en wat is de invloed van opgroeien. Ik vind het dus een verrijkende ervaring om binnen te mogen stappen in de families waar ik nu mee werk en dingen terug te vinden die ik herken, maar tegelijkertijd dingen te ontdekken die ik zelf niet ken. En gewoon als een buitenstaander de speciale energie die elke familie heeft te mogen observeren.

En die gezinnen waar ik mee werk, die zijn echt enorm verschillend. Elk met seasoned performers, met mensen waarbij het kriebelt, maar toch elk zo anders. Verschillende culturen, verschillende samenstelling, verschillende banden met de leden in hun familie. En toch voel ik bij beiden–hoe anders ook–die connectie. De pull om er voor elkaar en met elkaar te zijn en dit proces in testappen. Zo inspirerend!

Ondertussen hebben we al wat gerepeteerd en ik kan jullie nu al zeggen dat ik er van geniet. Methopelijk als resultaat een performance die deze mooie families alle eer aandoet. En weer een nieuwperspectief voor mij over wat familie is, of kan zijn.

Coach Annelien

Gecoachte deelnemers

De Nederlandse Dansdagen worden mogelijk gemaakt door: